Terence werkt in een restaurant

« Back to Home

Vergaderen aan het strand: heerlijk uitwaaien

Gepost op

Vergaderen doe je zo

Vergaderen, vergaderen en nog eens vergaderen. In veel bedrijven wordt er ontzettend veel vergaderd. Zo veel dat sommige medewerkers niet eens meer toe komen aan het afwerken van acties die uit deze vergaderingen komen, laat staan aan hun andere werkzaamheden. 

Locaties

Als men zo veel vergadert, is het soms lastig om de aandacht er bij te houden of om geïnspireerd te blijven. Bij veel bedrijven zijn ook vergaderruimtes aanwezig. Het is natuurlijk erg verleidelijk om maar snel in een van deze ruimtes te gaan zitten. Dit scheelt veel reistijd en ook nog eens geld, want het huren van een externe locatie kost natuurlijk geld. Toch is het goed om ook eens op een andere locatie te gaan vergaderen.

Vergaderen aan het strand

Als u de creatieve en inspirerende kant van uw medewerkers nodig hebt, is het goed om een bijpassende locatie te zoeken. Vaak wordt er dan gedacht aan een locatie in het bos, maar wellicht is het strand een nog veel betere locatie. In de zomermaanden kunt u met uw medewerkers op een van de vele terrassen plaats nemen en daar met elkaar overleggen, terwijl de zon heerlijk op jullie gezichten schijnt en je de geur van de zee ruikt. Als jullie even vastlopen of pauze willen, kunnen jullie met de blote voeten door de branding lopen en daarna weer met frisse zin verder gaan.

In de koudere maanden kunt u met uw medewerkers een vergaderruimte huren in een van de vele hotels die uitzicht op de zee hebben. Als jullie dan toe zijn aan een pauze, kunnen jullie even heerlijk uitwaaien op het strand. Jullie hoofden zijn snel leeg en jullie zijn dan snel weer fris om verder te kunnen vergaderen. U zult merken dat uw medewerkers hier erg creatief van worden en zij kunnen er op deze manier langer bijblijven met hun gedachten, ze zijn minder snel afgeleid en vermoeid. Dit komt door de frisse zeelucht. Het is niet alleen goed voor de creatieve en inspirerende geest van uw medewerkers, maar het is ook goed voor de teambuilding.

Na de vergadering kunnen jullie met z'n allen dineren of een leuke teambuildingsactiviteit op het strand doen. Ook is het fijn om na afloop van een lange dag vergaderen een overnachting te boeken in een van de vele hotels. Uw personeel hoeft dan niet vermoeid in de auto te stappen voor de lange reis terug naar huis. Jullie kunnen dan heerlijk bijkomen van de vergadering en de volgende ochtend na het gezamenlijke ontbijt fris in de auto stappen voor een nieuwe dag op kantoor. Vergaderen op het strand is dus goed voor meerdere doeleinden.


Delen