Terence werkt in een restaurant

« Back to Home

Het vinden van een trouwlocatie

Gepost op

Het is zover. Na jullie verliefdheid kwam de verloving en nu gaan jullie trouwen! Maar waar ga je beginnen bij het organiseren van wat de mooiste dag van je leven moet gaan worden? De trouwlocatie is erg belangrijk, want dit bepaald eigenlijk de gehele verder planning van je trouwdag.   

Wensenlijstje

De eerste stap bij het uitzoeken van jullie ideale trouwlocatie is dat er een lijstje gemaakt moet worden met jullie wensen en ideeën. Welk sfeertje moet de trouwerij krijgen? Wordt het een romantisch kasteel of kies je liever voor een strandtent? Hoeveel gasten worden er uitgenodigd en welke locatie past daar het beste bij? En niet geheel onbelangrijk; wat is het budget wat jullie gaan uittrekken voor jullie droombruiloft? Komt er alleen een trouwgelofte en daarna een receptie? Of ook een diner met aansluitend een groot knalfeest? Allemaal dingen die bepalend kunnen zijn voor het uitkiezen van de juiste trouwlocatie. Je kunt er voor kiezen om traditioneel te trouwen in het gemeentehuis. Maar de trend van tegenwoordig is dat het gemeentehuis eigenlijk wordt overgeslagen en dat er getrouwd wordt op een bijzondere locatie.Een fijne bijkomstigheid kan hierbij zijn dat je de gehele dag op deze trouwlocatie kan plannen. Jullie gasten hoeven niet naar verschillende plekken te rijden en dit geeft veel rust, zowel voor jullie als bruidspaar als voor de gasten. En als er dan ook nog een bruidssuite aanwezig is én een mogelijkheid voor gasten om te blijven slapen dan wordt het plaatje alleen maar mooier.Uiteraard kun je ook trouwen op een andere locatie dan waar jullie een feest of receptie willen geven. Is de keuze wel gevallen om de hele dag op één locatie te laten plaatsvinden, let er dan op dat dit een officiële trouwlocatie moet zijn. Tegenwoordig zijn veel feestlocaties ook geregistreerd als trouwlocatie,maar check dit van te voren goed.

Trouwlocatie uitzoeken

Door het internet af te struinen, kom je vanzelf bij een aantal locaties uit die jullie het meeste aanspreken. Maak een afspraak bij alle trouwlocaties die jullie voorkeur hebben. Door er daadwerkelijk naar toe te gaan om de locatie zelf te zien en te beleven kom je erachter of dit dé perfecte locatie is voor jullie bruiloft. Mocht deze locatie erg populair zijn, zorg er dan voor dat je ruim op tijd een bezoek hebt gebracht en een reservering maakt voor de grote dag. Na jullie ondertrouw kun je pas een definitieve datum vastleggen voor jullie bruiloft en dus ook dan pas jullie trouwlocatie definitief vastzetten. Vraag goed na hoeveel weken van te voren de reservering een definitieve boeking moet worden.

Voor meer informatie spreek met Koetshuis Nijkerk.


Delen